Категории

Не го носете своето минато со себе – Не добивате ништо од тоа

Непроценливо е да гледате со мир на вашиот изминат ден навечер. Без разлика што не сте постигнале се што сте планирале. Оставете го прашањето што можеше да биде поинаку. Знаете, го убива тоа прашање кога веќе не можете да промените ништо. Само погледнете што ќе научите утре од тоа искуство. Дали имате план? Не ти треба многу. Доволно ви е да започнете нов ден со надеж. И не го носете своето минато со себе не добивате ништо од тоа.

Застанете подалеку од сите болни искуства што ги доживеавте денес и кажете им: Нема да ми ја уништите иднината! Нема да ве носам во новиот ден! Ќе ви биде полесно кога ќе знаете дека не сте единствените на кои тоа му се случува. Други имаат стравови и се слаби на многу работи. Но, на некои работи само треба да им кажете збогум. Не затоа што згрешиле, туку затоа што нивната приказна во вашиот живот завршила. Затоа што сега растеш и стануваш друга личност.

Прегледи:
33
Објавено на:
26.10.2021