Категории

Не го убивајте пајакот, секогаш бирајте го бројот 8 – Најголемите суеверија во кои веруваат голем број луѓе

Повеќето од нив се усвоени и имплементирани со длабоко убедување – Торба на земја ќе ви донесе несреќа кога се во прашање вашите финансии, затоа секогаш држете ја високо за секој случај.

Со векови луѓето се занимаваат со секакви суеверија, од кои многу се од паганско потекло. Некои еволуирале со текот на времето, преминувајќи од земја во земја, луѓе до луѓе. Повеќето од нив се усвоени и имплементирани со длабоко верување дека ќе донесат среќа и пари.

Заковување паричка на дрво
Паднатите стари дрвја со монети заглавени во кората се популарна глетка во некои делови на ОК. Се смета дека „дрвата на пари“ имаат паганско потекло.

Ставањето пари во чанта или паричник, особено ако ги давате на друго лице, било нашироко практикувано во Грција, но суеверието се проширило низ целиот континент. Логиката е едноставна – парите привлекуваат пари. Од истата причина, никогаш не треба целосно да ја испразните вашата банкарска сметка.

Никогаш не ја оставајте чантата на подот
Причините никогаш да не ги ставате чантите на подот варираат од земја до земја. На пример, една стара кинеска поговорка вели: „чанта на подот е пари надвор“. Торба на земја ќе ви донесе лоша среќа кога се во прашање финансиите, па секогаш продолжете така за секој случај.

Напишете „$“ на вашата рака секое утро
Знак „пари“ или долар со црвено на десната дланка секое утро пред да излезете од дома 15 последователни дена, почнувајќи од денот на младата месечина, треба да ви донесе неочекувана сума пари во рок од неколку дена. Добар дел од американскиот свет верува во ова суеверие.

Наоѓање на пајак во вашиот џеб
Суеверието дека пајакот пронајден на облеката носи пари датира од 16 век. Најдобро е да најдете пајак во вашиот џеб бидејќи тоа значи дека секогаш ќе имате пари. Затоа е усвоено „правилото“ дека никогаш не треба да убиете пајак пронајден во куќата, бидејќи ќе ја убиете вашата среќа и богатство.

Нема свирежи во куќата
Во Русија и во балтичките земји е распространето верувањето дека свирењето во куќата ќе доведе до губење пари и лоша среќа. Се вели дека никогаш не треба да го правите ова ако сте во туѓа куќа. Се верува дека свиркањето е јазик на злото и дека на тој начин ги повикувате злите духови во вашиот дом. Надвор, свиркајте колку што сакате.

Користете го бројот 8 секогаш кога можете
Осум се смета за еден од најсреќните броеви во кинеската култура. Звучи како „фа“ на кинески, што значи богатство и богатство, поради што се верува дека носи богатство. Некои нумеролози тврдат дека бројот осум симболизира рамнотежа, односно одржување рамнотежа помеѓу материјалниот и нематеријалниот свет.

Не бојадисувајте ги „аглите на богатството“ со одредени бои
Југоисточниот агол на собата се смета за агол на богатството, според фенг шуи. Друго катче на богатство или кариера, кое ве штити од губење на работата, е на север. Не го бојадисувајте северниот агол со зелена, жолта, кафена, розова или јужна сина, црна или боја на кожа.

Прегледи:
138
Објавено на:
15.07.2022