Категории

Не грижете се – Вистинските личности ќе ве сакаат во сите ваши изданија, и кога сте на врвот и кога сте на дното!

Кога сите твои соништа пропаѓаат и се прашуваш дали има смисла да живееш, сети се на оние кои те фатија за рака и ти рекоа дека вредиш. Тие ја знаат вашата вистинска вредност, а не оние кои ве потцениле и понижиле. Искористиле и напуштиле. Животот е таков што стравот ќе ве убеди во се. Сомнежот ќе ве убеди во се, но на крајот ќе сфатите дека сте можеле и требало да им се спротивставите. Затоа што поддршката на оние кои те сакаат е многу поголема од сите навреди на непријателот.

Луѓето кои ве сакаат – ве сакаат во сите ваши изданија. И добрите и лошите. И кога си на врвот и кога си на дното сиот во кал. Дали поради неколку луѓе се откажувате од сè во што верувавте и на што се надевавте? Не си го дозволувајте тоа! Никогаш! И секогаш кога мислите дека не можете да продолжите и ви се чини дека тука е вашиот крај, сетете се на оние на кои им требате. Запомнете ги, а потоа продолжете кон нови животни победи. За нив и за себеси.

Прегледи:
310
Објавено на:
28.03.2022