Категории

Не ја испуштајте од раце личноста која е подготвена да ве сака и повеќе отколку што заслужувате

Откако ќе запознаете личност која е во можност да ве сака и повеќе од што мислите дека заслужувате, немојте да ја прокоцкајте можноста.

Луѓето кои страдале многу научиле многу за животот. Не игнорирајте кога некој се грижи за вас, проверува дали сè е во ред и ве повикува чисто за да може да ве слушне. Тоа се големи работи. Во тешки моменти од животот, најдобро гледаме што мисли некој за нас и колку кому му значиме. Тогаш треба да донесеме заклучоци за луѓето, а не кога сè оди по нашиот пат. Најдете време за оние кои ве прават подобра личност. Кога ќе го погледнете вашето сегашно време од понатамошна временска перспектива, ќе сфатите дека времето поминато со овие луѓе е единственото време кое навистина сте го живееле затоа што навистина сте се чувствувале и сте вистински сакани. Пред овие луѓе не треба да се докажувате, направете нешто што не сакате само за да ја зголемите својата вредност во нивните очи. За нив сте најдобри што сте.

Храброст е да се оддалечите од луѓето што ве повредуваат, да знаете дека не се луѓе, туку кукавици кои ги решаваат своите комплекси на овој начин, луѓе кои се толку несреќни во себе што мораат да ја пренесат таа несреќа на некој друг. Кога луѓето ќе ве повредат останете исправени, тие мора да ја наведнат главата, треба да се срамат, а вие гледајќи во нивните очи знаете дека раната ќе помине и нивниот срам ќе остане запишан во нивните очи.
Откако ќе запознаете личност која е во состојба да ве сака и повеќе отколку што мислите дека заслужувате, возвратете ја љубовта и започнете ново поглавје во вашиот живот. Кога нивниот внатрешен сјај ќе почне да се прелива на вашиот и вие ќе блеснете во животот. Не барајте ги оние што ве отфрлаат, оние што ве оддалечуваат од самите себе, затоа што понекогаш животот преку таквите нè учи да се свртиме кон оние луѓе кои ќе го направат нашиот живот навистина убав и незаборавен. Да им го направиме и на нив!

Прегледи:
137
Објавено на:
22.01.2021