Категории

„Не можеме да очекуваме другите да имаат чувства за нас само затоа што ние имаме чувства за нив..“ – Кукла од Памук

„Сеуште ме прогонуваат
сенките на болните души
кои не успеав да ги љубам.
Ги слушам како вриштат
и го проколнуваат моето име.
И не сакам да живеам со вина,
но ние не сме херои
не можеме да бидеме повеќе од само
души жедни за малку блискост..
Не можеме да бараме премногу,
не смееме да бидеме толку скржави.
Не можеме да очекуваме
другите да имаат чувства за нас
само затоа што
ние имаме чувства за нив..
Не, не смееме да сме толку сурови!“

Следете за повеќе: https://www.facebook.com/kuklaodpamukblog/

Прегледи:
166
Објавено на:
27.07.2020