Категории

Не можете да подраните нити да задоцните за ништо во животот – Сè се случува во вистинско време

Вие не заостанувате во животот. Нема распоред или временски распоред што сите мора да го следиме. Сè е измислено. Каде и да сте во моментов, е токму онаму каде што треба да бидете. Седум милијарди луѓе не можат да сторат сè во истиот редослед. Сите ние сме различни со различни потреби и цели. Твојот живот не е според распоредот на никој друг. Не вознемирувај се за тоа каде си сега. Тоа е ВАША временска рамка, не на никој друг, и ништо не е надвор од распоредот.

Никогаш не треба да се чувствувате лошо кога сакате да се промените или да се преобликувате во личноста што сакате да бидете. Само затоа што луѓето имаат стара слика за вас во нивните умови, не значи дека е ваша одговорност да го одржувате тоа. Кажувајќи работи како „што ќе мислат тие за мене?“ само ќе го смести стравот во твоето срце и ќе те парализира од достигнување на најголемиот потенцијал.

Вие заслужувате да ја исполнувате највисоката верзија за себе во текот на овој живот. Можете да надраснете и да еволуирате колку што сакате. Има толку многу слоеви во нас, расплетувајте се и истражете ги сите од нив.

Дури и ако не можете да го видите тоа во моментов, мора да верувате дека вашата моментална ситуација ве носи таму каде што треба да бидете.