Категории

Не можете да промените никого, но можете да се промени себеси и да сфатите дека заслужувате подобро

Само запомни една работа. Не е твое да ги менуваш луѓето. Тоа не го бараат од тебе, така само можете да ги изгубите. Со прекорување и критикување, никој сè уште не стекнал пријател. А многумина ги изгубија. Ако не кажете нешто убаво, понекогаш е подобро да не кажувате ништо. Во туѓа кожа не знаеш што се случува. Во туѓото срце не знаете како се чувствува. Не чекорип во чевлите на другите луѓе. Значи, што те тера да мислип дека знаеш подобро од оние кои поминале низ ова?

Не се обидувајте да ги менувате соседите. Тие само бараат некој што ќе ги сака, некој што нема да ги изневери кога им е најтешко. И сите имаме лоши страни. А некои подобро ги кријат, некои полошо. Само една работа е важна. Препознајте го моментот кога некому му требате. И бидете покрај него. И ќе видите дека ќе се случи чудо. Личноста ќе се промени благодарение на вас. поади убавината на вашата душа. Само запомнете една работа, не е ваше да ги менувате луѓето.

-Превземено