Категории

Не можете да се борите за луѓе кои не се борат за вас

Веќе немам енергија да се борам за никој друг освен за себе.

Повеќе немам енергија да се борам за нештата. Повеќе немам енергија да се држам цврсто и да се обидувам да го поправам скршеното. Веќе немам енергија да го поправам тоа што не го скршив. Повеќе немам енергија да продолжам да барам што сакам ако моите барања претходно биле одбиени. Повеќе немам енергија да бидам смирен околу оние што ме провоцираат или да бидам разбирлив со оние кои не ги почитуваат моите чувства. Повеќе немам енергија да бидам дарежлив со себични луѓе или да го трошам времето со некој што е скржав со нивното.
Повеќе немам енергија да чекам на луѓето. Научив дека оние што сакаат нешто секогаш наоѓаат начин да бидат тука. Тие не дозволуваат ништо да ги попречува, но оние што не сакаат секогаш ќе најдат начин да го одложат. Повеќе немам енергија да го обвинувам тајмингот наместо луѓето. Повеќе немам енергија да се лажам себеси.

Отсекогаш сум бил цврст верник во борбата за работите што ги сакам и сè уште сум, но сфатив дека постојат неколку исклучоци. Не можете да се борите за работи за кои веќе сте се бореле илјада пати претходно. Не можете да се борите за луѓе кои не се борат за вас. Не можете да се борите за работи што не се ваши. Не можете да се борите за работи што постојано се блокираат од некоја божествена причина и не можете да се борите за работи што можат да ве уништат. Не можете да се борите за работи од кои треба да се држите настрана. Повеќе немам енергија да го поминувам своето време во борба. Да, понекогаш е потребно, но тоа не може да биде она за што се однесува мојот живот затоа што сум ја видел другата страна на нештата, работите што паѓаат во твојот скут без никаков напор и без никаква борба. Работите што совршено се мешаат со тоа кој сте и во што верувате. Времето што не ви пречи. Околностите се совршено усогласени со вашите. Луѓето кои не ве полудуваат со мешани сигнали и збунувачко однесување. Работите што само влегуваат во вашиот живот и ви носат мир, радост и стабилност. Веќе немам енергија да се борам за никој друг освен за себе.

Прегледи:
244
Објавено на:
28.04.2021