Категории

Не можете да се сокриете – Вашиот ракопис го издава вашиот карактер

Колку и да се обидувате да го скриете вашиот карактер од другите луѓе, вашиот напор е залуден. Затоа што, според графолозите, нашиот ракопис открива повеќе од 5.000 особини на личноста.

Кој би рекол, но една од најважните работи е како ја пишувате малата буква „i“. Ако точката е високо над буквата “i”, тогаш тоа е индивидуа со живописна имагинација, додека точката многу блиску до буквата “i” открива организиран човек склон кон детали.
Ако точката на таа буква е малку лево, тоа значи дека е личност што сака да одложува. Луѓето кои ставаат круг над буквата „i“ наместо точка, имаат многу разиграна и донекаде детска личност.

Колку е читлив потписот?
Ракописот кој е лесен за читање е знак дека се чувствувате удобно во сопствената кожа. Потписот што е тешко да се прочита открива дека поединецот многу ја цени сопствената приватност или дека е тешко да се прочита.

Пишувате лево или десно?
Насоката на наклонот на буквата, која оди десно со нечиј ракопис, открива човек кој сака да запознава нови луѓе и да работи со нив. Наклонот кон лево укажува на затворена личност резервирана кон другите и склона да ја набудува сопствената свест.

Ракопис што може да открие лажго
Ако насоката на буквите нагло се промени за време на пишувањето, постои голема шанса некој да не ја каже вистината. На пример, почетокот на текстот е напишан со букви навалени налево, така што во еден дел од текстот таа насока се менува надесно.

Интерпункциски знаци
Прекумерната употреба на интерпункциски знаци, на пример, неколку извичника, покажува дека станува збор за многу емотивна личност. Сепак, тоа исто така може да биде знак за опсесивна личност.

И брзината со која е напишано е важна
Луѓето кои пишуваат брзо, веројатно се малку нетрпеливи по природа и не сакаат да го губат времето. Оние што пишуваат бавно се сигурни и методични.

Прегледи:
89
Објавено на:
11.08.2021