Категории

Не плашете се ако имате различни погледи на животот од другите – Вие ја создавате вашата среќа

Ве молам, само верувајте му на времето во вашиот живот. Не мора да имате се испланирано до одредена возраст, не мора да бркате верзија на успех што не ве инспирира. Вие само треба да научите повеќе за себе. Треба да работите работа не само физички, туку и емоционално. Мора да научите за тоа кој сте на основно ниво, мора да разберете што длабоко цените, што ја разгорува вашата душа, што ве тера да сакате да станете наутро и треба да го изберете тоа секој ден.Треба да се залагате за тоа.

Треба да скокнете кон таа надеж, дури и кога е застрашувачка, дури и кога само вие сонувате во таа насока. Затоа што нема смисла да се движиме брзо кон живот што не го сакаме. Нема смисла да се движиме брзо кон живот што не не исполнува. Нема смисла да правиме се што е во ред, само ќе завршиме несреќни. Не заостанувате затоа што се движите со различно темпо од оние околу вас. Не сте чудни, или заблудени, ако вашите соништа не изгледаат како оние што ви ги кажало општеството кога сте помлади. Сами го одредувате својот живот. Прераснувате во својата иднина. Никогаш не се срамете од тоа.

Прегледи:
75
Објавено на:
28.03.2021