Категории

Не плашете се да чекорите сами по вашиот пат додека да стигнете до вистинските луѓе кои припаѓаат во вашиот живот

Да се ​​сакате себеси не е арогантно, тоа е неопходност. Тоа е подарок што не доаѓа лесно, но кога ќе дојде, никогаш нема да сакате да го пуштите. Ќе се насмевнувате поинаку. Ќе се чувствувате поинаку. Ќе сакате поинаку. Нема да има очај да ги натера луѓето да видат кој си затоа што ако не го сторат тоа, во ред е. Не треба сите да ве гледаат. Ќе се видите себеси и нема да ви треба валидација од никој друг затоа што сте доволни.
Учите да уживате во звукот на ‘Не’. Повеќе не се извинувате за работите што никогаш не сте биле виновни. Ги слушате вашите мисли и чувства и ги почитувате без ничија проценка да ве натера да се сомневате во вашиот интегритет. Учите дека понекогаш, луѓето немаат намера да останат во вашиот живот затоа што сте на различни патеки, но им благодарите што се дел од вашиот раст и не се плашите да ги гледате како се оддалечуваат. Негувајќи ги спомените и лекциите што ви ги предадоа и користејќи ги за да прерасне во прекрасниот лебед за кој сте предодредени да бидете.

Врските ќе ги гледате од аспект на квалитетот отколку на квантитетот. Ќе одбивате да се задоволите со нешто помалку отколку што заслужувате. Утеха ќе најдете во тоа да бидете сами. Ќе научите дека да бидете сами е подобро отколку да бидете во врска што прави да се чувствувате сами. Кога некој ќе ве повреди, тоа нема никаква врска со вас, туку со нив. Не е ваша работа да ги поправите или да им простувате затоа што сте достојни да ве третираат со почит. Ќе продолжите да ги барате вашите луѓе, без оглед колку е потребно самостојно да одите по патот.
Кога вежбате самољубие, му кажувате на универзумот дека сте подготвени. Подготвени да се усогласат со сите ваши најлуди соништа и желби на срцата. Одвоивте време да работите на најскапоцената личност во вашиот живот, вие. Му кажувате на светот дека пораснавте во својата кожа и сте подготвени да ги примите во изобилство. Бидејќи кога се сакате себеси, ќе ги привлечете само оние кои се на иста вибрација. Ќе ги признаете тие модели што се повторуваат и ќе препознаете дека ништо нема да исчезне сè додека не ве научи што треба да знаете за да го отклучите следното ниво во оваа игра.

Прегледи:
198
Објавено на:
24.03.2021