Категории

Не плашете се од загубата – Запрашајте се како ќе биде напишано ново поглавје од вашиот живот после неа

Затоа што се друго може да се надомести. Кога некои луѓе ќе заминат или ќе ги изгубите, се отвора место за други луѓе да дојдат. Кога ќе изгубите некои работи кои го допреле вашето срце во вашиот живот, се отвора простор за добивање на многу поголеми богатства, за она што е навистина вредно, за она што може да ви донесе ново исполнување.

Не плашете се од загубите во вашиот живот бидејќи животот не е ништо друго освен загуби. Од раѓање губиме едно за да го примиме другото, умираме за едно за да оживееме за друго. Не плашете се од загубите во вашиот живот, само запрашајте се што значат, запрашајте се на какви промени ви отвораат врата, до какви нови можности ве водат. Запрашајте се како ќе биде напишано ново поглавје од вашиот живот по овие загуби.

Не плашете се од загубите во вашиот живот, плашете се да не ги прифатите со раширени раце, да останете во жалење за она што било и минатото, да останете преплашени од новата реалност на животот која ви нуди ново изобилство и нов свет. . Единственото нешто од што се плашите е да не се изгубите себеси, бидејќи никој и ништо нема да може да ви ја надомести таа загуба, после таа загуба сите работи веќе не можат да се вратат на старо, таа загуба е единствената вистинска загуба.

Многу луѓе ќе поминат низ вашиот живот, ќе ви биде мило што некои само прелетаа, но исто така ќе донесе многу тага и болка загубата на некои. Но, животот е начин и никој никого не следи засекогаш, никој не преплатил за никого. Сите искуства се таму за да најдеме причина да живееме и да сфатиме дека не сме тука засекогаш. Ќе поминеме ако сме доволно решени да оставиме трага во нечиј живот, а можеби и да станеме нечија загуба. Во секој случај, ако сме сакале некого во тоа време и некој нè сакал нас, тогаш тоа е добивка. И наши и туѓи.