Не плаши се од бурите во твојот живот, тие прават место за сите убавини што следат

Верувај ми, кога ќе е вистинско време, сите нешта кои ти припаѓаат тебе ќе пристигнат во твојот живот, нештата кои длабоко ги посакуваш, ќе те пронајдат и ќе бидат твои.

Верувај ми кога ќе ти кажам –
Кога ќе е вистинско време, се што сакаш ќе те сака искрено и од сржта со истата посветеност.
Кога ќе е вистинско време, сите нешта кои ти припаѓаат тебе ќе пристигнат во твојот живот, нештата кои длабоко ги посакуваш, ќе те пронајдат и ќе бидат твои.

А кога сето тоа ќе се случи, верувај ми, ќе сфатиш конечно зошто сите нешта во минатото не успеале онака како што си посакувал и зошто си претрпел толку болка, тага и разочарување.
Сите срца кои не умееле да го ценат домот кој си го создал за нив, тие не беа нешта кои те скршија, те уништија или те направија помалку вреден.

Ќе видиш дека всушност тие нешта те изградија и те направија личноста која си, личноста која си бил роден да бидеш, тие те оформија и те водеа до патот кој беше наменет за тебе за да го изодиш.
Тие беа твои предизвици, тие направија да пораснеш и созрееш!
Коментари

[fbcomments]