Категории

Не постои вистинска личност, сите имаме маани – Потребно е само да пронајдете некоја која ќе ги комплементира вашите

Сите ја бараме таа посебна личност која е соодветна за нас. Но, ако сте поминале низ неколку врски, почнувате да се сомневате дека нема вистинска личност, туку само различни видови на погрешно. Можеби затоа што и вие самите не сте вистински на некој начин, и барате партнери кои не се вистински на некој комплементарен начин. Но, потребно е многу живеење за целосно да прераснете во ваша сопствена погрешност.

И сè додека конечно не се спротивставите на вашите најдлабоки демони, вашите нерешливи проблеми – оние што ве прават вистински она што сте – тоа дека сме подготвени да најдете доживотен партнер. Само тогаш конечно ќе знаете што барате – барате погрешна личност. Но, не само некоја погрешна личност: мора да биде вистинската погрешна личност – некој што го гледате со љубов и мислите: „Ова е проблемот што сакам да го имам“.
Така, вашите комбинирани недостатоци ќе се средат на начин што ќе им овозможи на две одделни суштества да постојат заедно.