Категории

Не постојат невозможни нешта – Со Бог сè е возможно!

Еден млад војник бил ставен на тест да покаже зошто верува во својот Бог..

Soldier and Soldier’s Grave

Млад војник додека бил на служба во војската,постојано бил понижуван затоа што верувал во Бога. Еден ден, заповедникот сакал да го понижи пред сите војници. Тој го повикал младиот војник и му наредил:

-Војнику, дојди овде, земи клуч и паркирај го џипот напред!
Војникот одговорил: – Не знам да возам!
Наредникот рекол: -Тогаш побарај од својот Бог да ти помогне и да ни покаже дека постои!
Младиот војник го земал клучот, влегов во возилото и почнал да се моли. И тогаш тој го паркирал џипот до местото на одличен начин како што наредникот побарал од него.
Тогаш војникот излегол од џипот и видел дека сите плачат. Сите заедно извикале: – Сакаме да му служиме на твојот Бог!
Младиот војник бил зачуден, се прашувал што се случува.
Наредникот, плачејќи ја отворил хаубата од џипот кој го возел младиот војник и покажал дека го него немало мотор.
Тогаш му рекол на војникот:
-Погледнете! Ова е Бог на кој му служам. Бог е семоќен! Бог кој му дава живот на она што не постои!

Можеби мислите дека постојат нешта кои се сеуште невозможни.
Со Бог е се возможно!

Прегледи:
506
Објавено на:
25.04.2020