Категории

Не постојат невозможни желби – Постои само недоволно волја за да ги остварите!

Силните луѓе не прават секогаш сè добро, но се обидуваат да одржат сè под контрола. Тоа се луѓе кои поминале низ многу разочарувања, но тие разочарувања не ги скршиле, туку им помогнале дас ја видат вистината и да ги направат посилни. Силните луѓе не се откажуваат од она за што мислат секој ден, кога ќе наидат на препреки, тие бараат нов пат.

Тие знаат дека болката на каењето е посилна од болката на напорно работење за да ги постигнат своите цели, па затоа даваат се од себе. Силните луѓе се во состојба да направат некого среќен дури и кога тие сами поминуваат низ бури. Тие знаат дека светот не се врти околу нив. Кога се уморни, бараат одмор и не бараат веднаш излез. Тие научиле да не се занимаваат со животите на другите луѓе затоа што имаат доволно своја работа. Силните луѓе во повеќето случаи слушале изјави од други дека тоа што го прават е невозможно, но тие се преправале дека она што другите им го кажуваат се границите на оние другите, а не на самите нив. Силните луѓе знаат дека ако стравот е посилен од желбата, тогаш мора да посакаат малку посилно. Тие знаат дека многу работи во животот ќе бидат решени ако се изговорат и не се задржат во себе.

Силните луѓе не се луѓе без лузни, тие се луѓе кои продолжиле да живеат со своите лузни како ништо да не се случило. Тие се согласуваат да се менуваат секој ден затоа што знаат дека е подобро да се променат отколку да на крајот жалат што ништо не е сторено. Силните луѓе не само што се ослободуваат од лошите луѓе, туку се ослободуваат и од лошите навики во себе. Силните луѓе не се некои посебни луѓе, тие се мали луѓе особено посветени на своите цели и улоги. Тие ќе ви покажат на дело она што другите луѓе ви го покажуваат со зборови и се прашуваат како не можете да разберете што зборувате. Силните луѓе ја разбираат суровоста во животот, но не му пристапуваат сурово, му пристапуваат на начинот на кој се чувствуваат. Силните луѓе се едноставни луѓе, толку едноставни што целата нивна сила не е ништо друго туку последица на нивната едноставност.

Прегледи:
429
Објавено на:
14.01.2021