Не правете свадба на овие 3 датуми: Вашиот брак однапред ќе биде осуден на пропаст!

Научници од Универзитетот во Мелбурн спровеле интересно истражување за венчавките, и докажале дека одредени датуми, кои се повторуваат, не носат среќа во бракот.

Научниците со оваа студија се занимавале дури 14 години, а за да дојдат до резултатот тие темелно го прателехоландскиот регистар за бракови, но и разводи. Врз основа на статистичките податоци, заклучиле дека постојат одредени денови на кои брачниот завет е осуден на пропаст. Односно, процентот на развод кај парови кои се земале на одредени денови, како што е Денот на вљубените, е пет пати поголем.

Освен на 14 февруари, (41% се развеле), несреќни датуми се и 08.08.2008 или 11.11.2011, а доказ за тоа е 30% од вечаните парови на овие датуми кои се развеле.
Коментари

коментари