Категории

Не се гради среќа врз туѓа несреќа – Лошите зборови нема да те однесат никаде

Денеска нема да заборавиш да ги цениш убавите работи. Погледни го небото, помирисај го цветот, насмевни се на некој странец. Восхитувајте се на природата. Затоа што постои овој еден свет, кој кога ништо не ни оди според нас, нè прифаќа такви какви што сме и нè лекува. Само така ќе почнете да чувствувате рамнотежа во себе. Мирот кој се шири во и околу вас. И гледате дека добрите мисли се најдобрата терапија. Само погледнете подалеку од она што е лошо. И направивте навистина одлична работа.

Ништо не го оживува човекот како разговорот со добри луѓе. Едноставни работи и нечија грижа. Животот ме научи дека со малку трпение може да се направат чуда. И дека едноставните луѓе се тие што ги поместуваат границите. Никогаш не ги земај туѓите лоши зборови за срце. Знај дека секој од нас има посреќна верзија од себе, но нема да ја најдеме со тоа што ќе некому ќе упатуваме лоши зборови.

Прегледи:
216
Објавено на:
24.01.2022