Категории

Не секој ден мора да биде исполнет со успеси – Во ред е да стоите во место се додека не се чувствувате подготвени

Вие заслужувате среќа, и таа ќе ве најде. Само ќе биде потребно време.-

Ти заслужувш среќа. Вистинска среќа. Вид на среќа што го прави твоето срце исполнето со топлина.
И заслужуваш да го чувствуваш она што се чувствува за да биде добро. Да се ​​чувствуваш како светот да не е против тебе. Да се ​​чувствуваш да пескокнеш вода само за да не се удавиш. Повеќе од сè, заслужуваш да бидеш во ред. И знам дека е тешко да се слушне ова, особено кога сте толку тажни. Особено кога сте толку далеку од тоа да се сакате себеси. Но, сепак знајте, затоа што еден ден, повторно ќе се чувствувате добро. Еден ден ќе се чувствувате повторно среќни. Тоа е само прашање на време. Но, за сега, запомнете дека сте посебни. Вие сте посебни дури и кога се чувствувате вознемирено. Вие сте посебни дури и кога се чувствувате осамено. Вие сте посебни дури и кога вашите пријатели не ве проверуваат за да видат како сте. Посебни сте дури и кога носите иста стара пижама два дена по ред.

Посебни сте дури и кога целиот ден го поминувате дома дома бесцелно скролајќи на вашиот телефон, посакувајќи нешто или некој да ве насмее повторно. И само за да знаете, повторно ќе се насмевнете. Вие сте сакани. И не сте сами. Ниту во најмала рака.
Вие сте толку посебни. И еден ден ќе се чувствувате посебно. Ќе се чувствувате добро. Но, дотогаш е во ред да не правите ништо денес. Или утре. Во ред е да не бидете продуктивни. Во ред е да не се заврши „доволно“. Затоа што понекогаш, најтешкиот дел од животот е само поминување. Најтешкиот дел од животот е само будење и живеење во текот на денот. Најтешкиот дел од животот е само држење поцврсто кога се во вас вели да се отпуштите.
Значи, ако поминете денес, или следните неколку дена, обидувајќи се да преживеете. во ред е. Ова тешко време, ова вознемирено време, ова вознемирувачко време – нема да трае засекогаш. Тоа е само една сезона. Тоа е потешка фаза од животот. Тоа е исцрпувачко време од животот. Но, тоа ќе се подигне. Треба само да продолжите. Вие заслужувате среќа, и таа ќе ве најде. Само ќе биде потребно време.

Прегледи:
70
Објавено на:
27.03.2021