Категории

Не сте кул ако глумите ладнокрвни – На светот му требаат повеќе луѓе кои се грижат

Последното нешто што му треба на овој свет е уште една рамнодушна личност. Ако само вие сте оставени со страст, тогаш искористете ja. Користете го максимумот од тоа. На крајот од животот, излезете со модринки и истрошено срце кое давало премногу и сакало премногу силно и чувствувало премногу жестоко. Излезете со сигурност дека сте му дале се што сте имале и не сте задржале ништо. Секогаш ќе биде попристојно да се биде изгазен на теренот отколку да се гази и да се биде настрана и да се чувствувате супериорни што никогаш не сте се обиделе.

Уморни сме од гордост што сме тие што помалку се грижат. Не е знак на чест да го носите на градите како триумф на човечкиот ред. Ако се грижите за некого, покажете го тоа. Пристигнете со ентузијазам во секој момент на будење од вашиот живот. Бидејќи тоа е она што ни треба на овој свет – повеќе луѓе кои се грижат. Повеќе луѓе што серат. Повеќе луѓе кои не се плашат да викаат што сакаат од покривите и да го следат со чувство на напуштеност. Ни требаат повеќе луѓе со страст. Повеќе луѓе со задоволство. Повеќе луѓе кои ќе застанат и ќе се борат токму за она што го сакаат од животот затоа што не се плашат да изгледаат малку глупаво и да се чувствуваат малку разочарани на патот да го постигнат она што го сакаат од него. Потребни ни се повеќе луѓе кои се грижат, без оглед како тоа ги прави да изгледаат. Повеќе луѓе кои се, можеби, токму како вас.