Категории

Не сте слаби ако први испратите порака или се јавите – Покажувањето грижа за некого не е срамно

Не сте слаби што им попуштате и им испраќате пораки. Слабоста не се дефинира со покажување дека ви е грижа. Слабост е да не сакаш да побараш личност што си ја сакал кога си пијан. Слабост не е отворање за тоа како се чувствувате. И слабоста дефинитивно не е одредена од оние грешки што ги правите, дури и ако мислите дека тие прават да изгледате така. Сите ние се издаваме во еден миг. И тоа оди во два правци, исто така. Имало луѓе во вашиот живот кои ви испратиле пораки по некое време за да видат како сте. Вие не треба да ги отворате затворените врати, но нема срам во тоа.
Ако вашите блиски пријатели и семејство ви ги дадат своите совети, само знајте дека доаѓаат од добро место, но тие не го чувствуваат истиот бран емоции што ве натерале да и ’се обратите на таа личност од вашето минато. Тие немаат поим за мислите што сте ги потиснале, спомените што сте ги споделиле, љубовта што сè уште ја имате кон таа личност длабоко во себе или недостатокот на одговори што сте го добиле од нив.

За волја на вистината, луѓето околу вас имаат добри намери.Но, реалноста е дека тие не се во ваша кожа. Повеќето луѓе во одредена фаза од својот живот даваат корисни совети, но одбиваат да ги прифатат самите. Не дозволувајте советите на другите да ве прават глупави, особено ако ви се сопнуваат од вина затоа што сте ја побарале таа личност за која ви рекле да не го правите тоа. И, на оваа личност која сте ја побарале, ако нивниот одговор или недостаток од тоа ве натера да чувствувате срам, срам или жалење, само запомнете дека на овој свет, отвореноста за она што го чувствувате е знак на сила. Можеби ќе се чувствувате апсолутно глупаво кога ќе го сторите тоа, и тоа можеше да биде еднократно (или не), но како и да е, таа одлука не е одлука што ќе дојдеше лесно, па затоа немојте да бидете премногу заглавени во тоа . Вие не сте совршени, но не се ниту тие. И, кој знае – преку еден пар очи, можеби беше огромна грешка, но за друг, можеше да обезбеди крајна јасност.

Прегледи:
224
Објавено на:
21.07.2021