Категории

Не трудете се да бидете стариот вие – Потребно е да растите и а не да останете исти засекогаш

Животот е таков што не треба по секоја цена да се поправа скршеното. Нема врски, нема работи, дури ни луѓе. Едноставно, кога ќе дојде време, раната зараснува и расфрланите парчиња повторно се спојуваат во една целина. И нема што многу да се каже, само неколку зборови и се си доаѓа на свое. Вредноста на скршеното е голема. Ќе ве научи да го цените она што го имате пред време и другите луѓе да го раскинат на безброј парчиња.

А факт е дека раните никогаш целосно не зараснуваат. Секогаш останува едно скрешно парче што го носиш со себе каде и да одиш. Останува едно прашање дали некогаш ќе бидете стариот човек што некогаш сте биле. Само изберете да не се држите до минатото и животот ќе донесе многу убави работи. Барајте тишина и наполнете ги батериите. И ако за секунда помисливте дека овој свет е прекрасно место, не сте. Убаво е затоа што решивте да си дадете нова шанса.