Категории

Не ви е потребна друга половина – Вие сте комплетни и кога сте сами

Никогаш не ви била потребна нечија љубов да ве направи комплетни, како да недостасуваат делови. Отсекогаш сте биле, и ќе бидете, потполно цели и потполни и кога сте сами.

Не можете да направите некој да биде подготвен за она за што вие сте подготвени. Не можете никого да присилите да ви се посвети. Со ова, вие исто така не сте обврзани да чекате наоколу за да се изјаснат. Постои разлика помеѓу трпеливоста и трошењето време.

Потрагата по целовитостта во себе значи дека престанувате да се потпирате на другите за да ве исполнат или да ве направат комплетни. Наместо да влегувате во врска со некој друг за да пронајдете значење, вие барајте значење во себеси, во работите што ги правите, во рамките на вашите емоции, перспективи и мислења. И додека го правите ова, откривате дека никогаш не сте недостасувале. Никогаш не ви била потребна нечија љубов да ве направи комплетни, како да недостасуваат делови. Отсекогаш сте биле, и ќе бидете, потполно цели и потполни и кога сте сами.

Прегледи:
57
Објавено на:
15.04.2021