Категории

Не заборавајте да бидете благодарни за она што некогаш сте го посакувале а денес го имате

Продолжете да цените се и секого околу вас; од малите нешта до големите авантури, од блиските луѓе до странците што ги среќавате во возот на пат кон дома. Продолжете да бидете благодарни за луѓето што продолжија да останат покрај сето тоа, бидејќи видоа како созревате во личноста што сте денес. Но, најмногу од се, сфатете дека мора да им се заблагодарите и на оние што ве напуштија затоа што ве направија посилни и ви одржаа лекции што никогаш нема да ги научите во четирите агли на која било училница.

Продолжете да се смеете и покрај лошите денови. Продолжете да сакате и цените и покрај недоразбирањата. Продолжете да се борите за нашиот сон, особено кога станува потешко. Продолжете да бидете подобри, секој ден.

Можеби е тешко, но сакам да знаете дека треба да издржите – ќе стигнете до целта која ја посакувате. Чекор по чекор, ќе бидете таму.

Прегледи:
375
Објавено на:
07.09.2021