Категории

Не заборавајте да бидете СРЕЌНИ

„Лесно умира оној кој не патува, оној кој не чита, оној кој не слуша музика, оној кој не наоѓа задоволство во себе.. Живеј денес, направи денес, ризикувај денес. Не дозволувај лесно умирање. Не заборавај да бидеш среќен!“

Пабло Неруда
Не заборавај да бидеш среќен

„Лесно умира оној кој не патува, оној кој не чита, оној кој не слуша музика, оној кој не пронаоѓа задоволство во себе.
Лесно умира оној кој ја уништува сопствената љубов, оној кој не прифаќа помош. Лесно умира оној кој е претворен во роб на навиките, поставувајќи си секој ден исти ограничувања.
Оној кој не ја менува рутината, оној кој не се осудува да облече нова боја, и не зборува со оние кои не ги познава.
Лесно умира оној кој бега од страста и нејзините врели чувства, оние кои даваат сјај во очите или напуштените срца.

Лесно умира оној кој не го променува својот живот кога не е задоволен со својата работа или својата љубов, оној кој не сака да се откаже од сигурноста поради несигурноста, и кој не ги следи своите соништа, оној кој нема да си дозволи нити еднаш во својот живот да побегне од смислените совети.

Живеј денес, направи денес, ризикувај денес! Не дозволувај да умреш лесно. Не заборавај да бидеш СРЕЌЕН!“