Не застанувај сѐ додека не го пронајдеш она кое ќе буди надеж во тебе

Тогаш ќе бидеш вистински задоволен со себеси и ќе се чувствуваш како да припаѓаш и да си дел од овој свет. 

Пронајди го она кое те прави пољубезен. Она кое го отвора твоето срце и те исполнува со најдарежливата, најнежната и најблагодарната верзија од тебе – следи го тоа и ништо повеќе не е важно.

Тогаш ќе бидеш вистински задоволен со себеси и ќе се чувствуваш како да припаѓаш и да си дел од овој свет.
Кога еднаш ќе ја пронајдеш смислат која те тера да станеш подобар човек, да донесуваш добро и да ги инспирираш другите да го следат твојот пример.

Пронајди го она кое ќе прави секо утро да се будиш знаејќи дека си донел нешто вредно, дека создаваш нешто кое ќе биде запаметено и кое ќе им донесе надеж на другите.

Пронајди го она кое ќе те натера да веруваш дека и покрај сите ужаси, сеуште постојат прекрасни нешта на овој свет за кои вреди да се живее.
Коментари

[fbcomments]