Категории

Недопрената природа и извонредните пејсажи на Нов Зеланд документирани од фотограф кој поминал 40 дена патувајќи низ земјата

Германскиот фотограф Florian Wenzel неодамна поминал 40 дена патувајќи низ Нов Зеланд, а резултатот од тоа се неверојатни фотографии.

Milford Sound

Нов Зеланд се наоѓа на другиот крај од светот, а има пејсажи кои го одземаат здивот што Wenzel го искористил и направил некои навистина добри фотограгии.

Од глечери и фјордови, планини и плажи, Нов Зеланд е можеби најживописното парче земја. Дури една третина од нејзината територија има статус на заштитено подрачје, што овозможува да се види природата во нејзината најчиста природа.

Националниот парк Mt. Cook

 

Mt. Taranaki

 

Mt. Taranaki

 

Езерото Matheson

 

Патот до Националниот парк Mt. Cook

 

Национален парк Mt. Cook 

 

Светилник Nugget Point

 

Национален парк Mt. Aspiring

 

Врвот Roys

 

Национален парк Mt. Cook

 

Mt. Maunganui

 

South Island