Категории

Нека твојата верба биде посилна од стравот – 6 совети кои го менуваат животот

Најпродавани совети за автори кои ќе ви помогнат да престанете да се сомневате во своите способности и да започнете да живеете неверојатен и исполнет живот

Ти си фраер
„You are a Badass“ од Џен Синчеро ни носи освежување и спокојство во светот на самопомош. Без влакно на јазикот, enен ни пренесува преку 27 поглавја лично, живописно искуство за сопствената промена со многу практични совети и едноставни вежби. Директниот тон на авторката, одличната смисла за хумор и неокрашените приказни од нејзиниот личен живот и даваат на оваа книга вистински вкус. Трансформацијата на enен Синчеро од незадоволна личност што живее во изнајмена гаража во самоуверена и успешна жена, тренер за успех и бестселер на авторот, секако е мотивирачка. Ако успеат да ве убедат дека просечниот живот е најдобриот што можете да го добиете, enен сигурно ќе ве увери.

1. Препознајте и променете ги негативните верувања за себе
другите, врските, врските и парите што ве саботираат во обидот да ги постигнете своите цели или едноставно да уживате во животот. Научете ја јасната разлика помеѓу потсвеста и свесниот ум и ставете ги вашите верувања во позадина под контрола. Со насочување на светлината кон потсвесните ограничувачки содржини, ја ослабувате нивната моќ над вас.

2. Поврзете се со бесконечен извор на енергија
За да управувате во саканата насока, не е доволно само да ја подигнете енергијата или вибрациите. Важно е да ја усогласиме енергијата со она што го сакаме и да дејствуваме одлучно за да дозволиме добрите работи да влезат во нашите животи.

3. Вашата вера нека биде посилна од стравот
Ако верувате дека живееме во грозен Универзум, тогаш логично е дека животот што го сакате не ви е достапен. Но, ако научите да верувате дека живееме во добронамерен Универзум, дури и кога се е неизвесно, вратата ви се отвора за неверојатни можности. Кога ќе престанете да измислувате креативни изговори зошто не можете да направите нешто, ќе сфатите дека креативноста има и своја позитивна страна. Можете да направите се.

4. Бидете присутни
Обрнете внимание на огромното време што го посветувате на минатото и иднината додека животот поминува покрај вас. Научете како да престанете да вртите песни како „зошто, ах, зошто“ или „што ако“. Колку повеќе време трошите во сегашниот момент, толку побогат ќе биде вашиот живот.

5. Препуштете се
Со оглед на тоа што живееме во општество засновано на страв, можеби никогаш не сте се осмелиле да скокнете во непознатото. Дури и да сте, можеби сте прогласени за неодговорни или себични. Престанете да собирате туѓи одобренија и сертификати. Направете голем чекор напред без оглед на стравот или неодобрувањето на другите. Плус, животот може да биде забавен ако го дозволите тоа.

6. Ставете се себе си на прво место
Ако сте еден од оние луѓе кои секогаш ги ставаат другите пред вас, време е конечно да започнете да се ставате себе си на прво место. Грижата за себе не значи дека сте себична личност, вие сте само посреќна личност. Ако некој има проблем со ова, можеби е време да ослободите простор во вашиот живот за некои нови луѓе. На пример, оние кои со нетрпение ќе ве очекуваат дури и кога не сте им на располагање цело време. Вашиот живот е ваша забава.

7. Сакајте се себеси
Додека сеуште можете.

Прегледи:
122
Објавено на:
06.08.2021