Категории

Некои битки не го заслужуваат вашето време

Еднаш запрашав една многу успешна и остварена жена која е нејзината тајна. Се насмевна и одговори: „Успехот дојде кога одлучив ситните битки да им ги оставам на ситните борци:

 

Престанав да се борам против оние кои ме озборуваа…

Престанав да се борам против роднините…

Престанав да се борам за љубов и внимание…

Престанав да се борам за своите права со грубите…

Престанав да се борам да им удоволувам на сите… Таа борба им ја препуштив на оние кои веќе немаат за што да се борат.

Почнав да се борам за мојата визија, моите соништа, моите идеи и мојата среќа! Денот кога се откажав од ситните битки е денот кога станав успешна, остварена и многу посреќна..

Некои битки не го заслужуваат вашето време.

Изберете го она за кое е мудро да се борите.

Прегледи:
61
Објавено на:
18.10.2021