Категории

Некои луѓе ќе ве потценуваат само затоа што вие сте над нив

Никогаш не навикнувајте се на туѓото непочитување, не правете да е нормално да бидете нечија вреќа за исфрлање фрустрации.
Од тоа човек никогаш не се опоравува. Не дозволувајте некој едноставно да ве понижува и да ви задава удари со зборови и дела, тишини и вртења на главата. Не дека овие луѓе не ја препознаваат вашата вредност, тие добро ја разбрираат, но тие ја игнорираат затоа што вие молчите, тие ја игнорираат затоа што се согласувате на помалку од заслуженото.

Следејќи ги туѓите стапки, никогаш не можете да ја достигнете својата среќа. Престанете да ги следите оние кои гледаат само за себе а вас ве сметаат само како некој привезок во својот животот. Нема да заврши добро. Бидете покрај такви луѓе на кои им значите и кои сакаат да поминуваат време со вас затоа што тие тоа го доживуваат истото како чест. Бидете покрај оние од чии очи извираат искри кога гледаат во вас..

Што и да се случи, чекорете напред смело. Никогаш не се откажувајте! Немате сто животи за да ги оставите деновите да ви поминуваат оптоварени со тага и негативни емоции. Еднаш си дадовте ветувања што ќе бидете кога ќе пораснете. Не дозволувајте сè во вашиот живот да биде само празни зборови. Понекогаш почетокот е тежок, бидејќи штом еднаш влезете во трката на животот, сите ваши соништа, идеали, задоволства ве водат кон вашата цел.

Разликувајте добро помеѓу луѓето што пресметуваат и луѓето кои ги почитуваат другите. Можеби во одреден момент ви изгледа како иста работа, но на долг рок ќе видите дека станува збор за дијаметрално спротивна врска. Еднаш кога ќе сфатите колку празни ветувања сте чуле во текот на животот, ќе добиете чувство да ги препознаете во секој момент. Ако некој не може да ви даде почит, тогаш не ви требаат други подароци од тоа лице. Откако ќе ја добиете почитта, ќе имате сè што ви треба.

Прегледи:
216
Објавено на:
08.01.2021