Категории

Некои нешта се незаменливи – Немојте да го изгубите она што веќе го имате барајќи повеќе

Се надевам дека го цените она што го имате додека го имате. 

Потрагата по целовитост во себе значи да престанете да се потпирате на другите за да ве исполнуваат или да ве направат целосни. Наместо да започнувате врска со некој друг за да најдете значење, барајте значење во себе, во работите што ги правите, во рамките на вашите емоции и перспективи и мислења.
И додека го правите ова, откривате дека никогаш не сте биле нецелосни. Никогаш не ви требала нечија љубов да ве исполни, како да недостасуваат делови. Отсекогаш сте биле, и ќе бидете, потполно цели и полни и кога сте сами.

И се надевам дека ќе дозволивте вашиот живот да стане повеќе отколку што некогаш сте мислеле дека може. Се надевам дека го цените она што го имате додека го имате. Се надевам дека нема да го пропуштите што е пред вас затоа што сте премногу зафатени и барате повеќе. Се надевам дека ќе најдете храброст да се промените. Се надевам дека ќе ја пуштите светлината кога ќе пристигне.

Прегледи:
401
Објавено на:
10.06.2021