Неколку причини зошто Барак Обама е најдобриот претседател кој некогаш го имала Америка

Во изминатите 8 години, Пит Суза беше официјалниот фотографер за Белата Куќа. За време на двата мандати на поранешниот претседател Барак Обама, Суза извршил проценка за вкупниот број на фотографии кои тој ги направил, кој изнесува речиси 2 милиони фотографии.

pete souza white house obama favorites (48)

Можете да најдете повеќе од 6,600 фотографии на Официјалниот Фликр акаунт  на Белата куќа, фотографии коишто успеале да зачуваат многу моменти кои ќе разбудат чувство на емпатија, среќа и моќ. Тоа се слики кои само го докажуваат фактот дека Барак Обама е најдобриот претседател кој некогаш можела да го има Америка.

Почнувајќи од 2009, Суза конечно го заврши неговиот проект „Години во фотографии“; колекција од стотина фотографии за коишто тој смета дека се едни од најдобрите на поранешниот претседател.

 

1.

pete souza white house obama favorites (1)

2.

pete souza white house obama favorites (15)

 

3.

pete souza white house obama favorites (8)

 

4.

pete souza white house obama favorites (6)

 

5.

pete souza white house obama favorites (16)

 

6.

pete souza white house obama favorites (30)

 

7.

pete souza white house obama favorites (29)

 

8.

pete souza white house obama favorites (19)

 

9.

pete souza white house obama favorites (12)

 

10.

pete souza white house obama favorites (18)

 

11.

pete souza white house obama favorites (24)

 

12.

pete souza white house obama favorites (28)

 

13.

pete souza white house obama favorites (10)

 

14.

pete souza white house obama favorites (26)

 

15.

pete souza white house obama favorites (9)

 

16.

pete souza white house obama favorites (3)

 

17.

pete souza white house obama favorites (2)

 

18.

pete souza white house obama favorites (11)

 

19.

pete souza white house obama favorites (32)

 

20.

pete souza white house obama favorites (13)

 
Коментари

[fbcomments]