Категории

Нема да најдете љубов што е совршена – Но ќе најдете љубов што ќе ве потсети дека отсекогаш сте биле достојни

Вие нема да најдете љубов што е совршена, но ќе најдете љубов што е вистинска. Вие нема да најдете љубов што е совршена, но ќе најдете љубов што ве потсетува дека добрината постои. Оваа љубов, ќе внесе мед во вашата душа, ќе чувствувате како да ви пукна топлина во коските. И ќе видите како ве учи, и се бори за вас, и останува да ги надминува бурите покрај вас. Ќе ве потсетува дека постои врска во свет што често избира далечина пред длабочината.
Ќе ве потсети дека постои надеж која може да се најде како извира од врвовите на прстите на друго човечко суштество, заглавено меѓу слоевите на работите што сè уште не сте ги откриле за нив. Не, нема да најдете љубов што е совршена, ќе најдете љубов која е лесна, не е тешка за носење, што не прави вашата душа да пропаѓа кога ја носите. Конечно ќе разберете дека љубовта отсекогаш требала да биде мека. Дека секогаш имала за цел да биде нежна.

Не, нема да најдете љубов што е совршена – но ќе најдете љубов што ќе ве потсети колку отсекогаш сте биле достојни. Оваа љубов, ќе ви покаже дека никогаш не сте барале премногу, дека тоа што вашето срце војувало за некого никогаш не било нешто глупаво, дека начинот на кој не сте биле во можност да сакате на половично не е погрешен. Оваа љубов, ќе ви покаже дека секогаш било во ред да се биде човек кој сакал на целосен, исполнет, негуван и надежен начин. Дека секогаш било во ред да се биде човек кој никогаш не може да бега од своето срце. Оваа љубов, ќе ги надомести сите пати кога сте биле замолени да ги замолчите вашите инстинкти, за сите пати што сте се обиделе да се скршите само за да утешите или да импресионирате некој што не бил наменет за вас. Оваа љубов, тоа ќе ви покаже дека секогаш сте биле достојни за тоа, дека секогаш сте заслужувале да бидете видени и разбани, дека секогаш сте заслужувале да ве чуваат и да се грижите за начинот на кој сте чувани и се грижевте за сè што претходело.
Оваа љубов ќе ве научи – дека никогаш не сте биле премногу. Секогаш сте биле доволни. Вие отсекогаш сте биле доволни.