Категории

Нема да ви треба ни игла ни конец. Од стариот џемпер направете ИН сукна само во два потези ! (видео)

Ако во вашиот гардобер имате стар џемпер кој одамна не е во мода, и пак ви е мал, не брзајте со фрлање. Од него можете да направите нова зимска сукна во два чекори без шиење.

Плетениот џемпер можете со малку фантазија да го претворите во зимска шук сукна.

Како прв чекор, џемперот облечете го одоздола, односно навлечете го на колковите.

Потоа, земете ги ракавите и врзете ги. Ваш е изборот дали ќе ги врзете од напред или од задната страна.

И, готово ! Тренди зимската сукна е готова.

Погледнете го и ова видео за детали упатства.