Категории

Необичен планински објект во Словачка кој изгледа како од друга планета

Оваа необична структура се наоѓа на планината Татри во Словачка,  иако на прв поглед делува како објект од некоја друга планета.

Таа е всушност архитектонска идеа која стои на ивицата на планината.
Оваа необична коцка која делува како да е ротирана и половина затрупана во снег е туристички центар.
Во внатрешноста има ресторан, соби за преноќување и просторија за оставање на ски опрема.

 

Прегледи:
116
Објавено на:
28.12.2020