Категории

Необичната принцеза од Саудиска Арабија која плени со својот стил

Deena Abdulaziz Al-Saud е принцеза од Саудиска Арабија. За разлика од другите жени во државата, таа не носи хиџаб ниту бурка.

Таа е сопственик на бутик со ексклузивна облека. Има специфичен европски стил, кратка коса, куси фустани, ексцентирчни комбинаци и акцентирани виткост.

Источната убавина и западниот стил се во хармониччен спој. 

Принзецата го има ексклузивниот бутик D’NA, а секој клиент е поканет лично од неа.

Таа лично го одбира секое парче во својот бутик, во согласност со нејзиниот беспрекорен стил и исламската традиција.

Deena Abdulaziz е постојано во на модните ревии, а многу од познатите дизајнери и се пријатели.

Живеела некое време во Њу Јорк, а тоа се одразило и на нејзиниот стил.

Изгледа подеднакво убаво во било кој стил…

Deena е мажена за принцот  Abdulaziz bin Nasser bin Abdulaziz Al Saud. Тие имаат три деца, ќерка и два сина.

Покрај динамичниот социјален живот, таа сака да поминува време во домот со семејството.