Категории

Непријатно потење на стапалата – 5 начини како да го решите овој проблем

Овие совети ќе ви бидат од голема помош во врелите летни месеци

1.Дезодоранс за стапала
Дезодоранс за стапала со антиперспирантно дејство може да го смали потењето и настанувањето на бактерии а и мириса убаво.

2.Пудра
Специјалната пудра наменета за стапала дава сувост а може да се користи и обична бебешка пудра.

3.Влошки за чевли
За да имате пријатно чувство, можете да си набавите влошки за чевли но водете грижа за тоа да се направени од природен материјал, да имаат антибактериско дејство така што ќе го неутрализираат непријатниот мирис и ќе ја апсорбираат потта и ќе му дозволат на воздухот да циркулира.

4.Неутрализација на потта
Кога се потите, потта останува во чевлите. Дури и откако ќе се исуши, населените бактерии ја чекаат следната капка пот. Затоа морате редовно да ги чистите чевлите , и редовно да ги менувате и перите влошките.

5.Природни материјали
За стапалата кои се склони кон потење, важни се природните материјали како кожа и памук затоа што тие активно дишат, додека синтетичкиот материјал ја упива влагата. Стапалата се потат и не можат да дишат.
Важно е стапалата да „добиваат“ возфух, затоа носете што е можно поотворени модели во летниот период.

Прегледи:
317
Објавено на:
21.07.2020