Категории

Нераскинливо пријателство и љубов – Куче не се одвојува од дете од самото негово раѓање

Многу пати сте чуле дека кучето е најдобар пријател на човекот, а во тоа можат да се уверат и оние кои имаат куче. Исто така, постои многу посебна врска помеѓу кучињата и децата.

Родителите често избираат куче за свое милениче, така што нивното дете има заштита и безбедност за време на растењето. Пример за една таква врска и пријателство е помеѓу момче и домашно куче. Додека момчето полека заспива во скутот на неговата мајка, кучето упорно се обидува да се смести покрај него. Патем, семејството има две кучиња, а нивните фотографии на Инстаграм воодушевуваат многумина.

 

Прегледи:
35
Објавено на:
07.04.2021