Категории

Несекојдневна куќа изградена од три транспортни контињери

Неверојатна куќа дизајнирана од студио од Копенхаген и изведено во Кина од Arcgency и Институтот Teknologisk, со помош на транспортни контињери. 

Рециклирањето е една од најважните теми на денешницата, а особено кога станува збор за аритектурата и одржливите материјали. Иако сме виделе многумина како градат домови со помош на еколошки материјали и рециклирани предмети, никогаш до сега немаме видено изградба на куќа од транспортни контињери.

Проектот World Flex Home (WFH) е насочен кон модуларен градежен систем, кој пропишува посебни принципи на изградба.

Просторот е обоен во совршено едноставна бела боја, давајќи му модерен и минималистички изглед, но сепак е збогатен со впечатливи бои.

Колоритните килими му даваат топлина на просторот, не потсетуваат на совршениот минимализам и стилскиот скандинавски дизајн