Категории

Нешта кои за паровите во врска се нормални а за слободните се чудни

Во долга врска со партнер, се приближуваме низ секоја ситуација што ни ја наметнува животот: одеднаш одиме во тоалет без никакви проблеми, држејќи ја вратата од бањата отворена, повеќе не сакаме да спиеме сами и да си даваме чудни прекари.

Ви претставуваме 11 работи кои се нормални за луѓето во врска, додека за слободните (и мажите и девојчињата) тие се многу бизарни и чудни:

1. Најчесто знаеме точно каде е нашиот партнер и што прави таму
Тоа е скоро како да криете уред за следење во неговата облека. „Каде си во моментот“ и „Што правиш сега?“ Дали веќе се стандардни СМС-пораки за луѓето во врска, додека тие „сингл“ мислат: „Психооо“.

2. Гледаме како саканата личност спие
Замислете што би помислил некој ако те виде како зјапаш и милуваш заспана личност без збор – прилично језиво, нели?

3. Често зборуваме на „бебешки јазик“ и му даваме на партнерот секакви прекари, користиме деминутиви.
Потрудете се освен вие двајца, никој не го слуша ова.

4. Стискање акни
Бизарно е и може да биде прилично непријатно дури и за читање, но некои луѓе сакаат да ги стискаат акните на партнерот. Тука навистина нема коментари.

5. Од неговата чинија земаме сè што сакаме
Кај некои парови, вообичаено е партнерот да ги јаде остатоците од другиот. „Она што не можам да го изедам, ќе јадеш ти, нели?

6. Разговараме со родителите на нашиот партнер на телефон и не зборуваме за него
Ниту една секунда! Можеби сте во навистина среќна врска, но за секој случај, размислете повторно и проверете што експертите сметаат за квалитетна врска.

7. Му ги поправиме косата или облеката – и тоа го правиме во секое време, на кое било место
Како да сме негов личен стилист.

8. Ние ги знаеме повеќето лозинки за неговите сметки
Приватност = не постои.

9. Ние го лижеме прстот и ја бришеме дамката од неговото лице
Како бабите некогаш.

10. Ние често знаеме што да кажеме – и честопати завршуваме реченици едни со други.
Нели е тоа нормално?

11. Ако некој пријател ве праша што планирате следниот викенд, вие автоматски одговарате во множина.
„Сè уште не знаеме што ќе правиме“, „Ќе останеме дома“, „Сигурно ќе бидеме целосно исцрпени од напорната работна недела“

Прегледи:
127
Објавено на:
01.06.2021