Категории

Несовршености на мажите од кои тие се срамат, но на жените им се привлечни

Ова се 3 највпечатливи примери..

Машкиот шарм доаѓа во разни облици, а привлечноста кај спротивниот пол многу често добринесува и тој да чувствува одредени комплекси во однос на изгледот. Но токму некои од тие ситници и несовршености ги привлекуваат многу жени. Ова се 3 највпечатливи примери:

1.Стомак
Дури две третини од испитаните жени во една анкета потврдиле дека стомачните не им се толку привлечни како што е популарно познато. Жените изјавиле дека ги привлекува нормален природен стомак на мажите кои не се опседнати со својот изглед и кревање тегови и протеини. Умереноста секогаш најдобра велат тие.

2.Млада брада
Задоцнетото бричење од неколку дена е вистински мамец за припадничките на понежниот пол. Тие сметаат дека тоа им дава лежерен и фраерски изглед на мажите.

3.Знаци на стареење
Анкетата исто така потврди дека жените малку побелената коса ја доживуваат како многу привлечна. Иако денес мажите што повеќе тежнеат да ги прикриваат првите знакови на стареење, жените побрзо ќе одберат маж со поседена коса отколку вештачки изглед. Истото важи и за они кои се ќелави или имаат еден милиметар коса.