Неверојатна приказна: Креативна девојка реконструира комбе за да патува низ светот со своето куче

Патувачкиот ентузијаст Марина Пиро од Италија, порасна со две цели: „да биде самодоволна шумска самовила” и да го види светот со нејзиното куче, Оди. Додека првата може да биде малку нереална, таа веќе ја има постигнато втората, благодарение на Пем, нејзиното целосно реновирано и целосно удобно комбе.

Минатата година, по два месеца истражување, Пиро го започна својот амбициозен проект за обновување на комбе, со купување на Renault Kangoo 2001 со 5 врати. Таа прво го расклопила возилото, а потоа постепено завршувала неколку модификации, вклучувајќи замена на подот, инсталирање на LED светла, изградба на кујна и градење кревет. Со неколку завршни допири, садови и тави, завеси за приватност, пријатна постелнина – возилото се претвори од „мала подвижна конзерва“ до „доме сладок доме“.

Додека патувањето со авион и воз и престојувањето во хотели и хостели може да изгледа малку поудобно од возење и спиење во вашиот автомобил, Пиро се одлучи да се откаже од конвенционалните начини и да патува заедно со нејзиниот четиригодишен пријател. „Главната причина што ја одбрав за да патувам со комбе беше тоа што сакав да го имам Оди со мене“, објаснува таа на нејзината веб-страница. „Комбето изгледаше како најисплатлива опција. Премногу автобуси, возови, авионски компании не прифаќаат кучиња, а да не ги споменуваме тешкотиите што можеби се потребни за да најдете соодветно сместување. “

Со тоа, иако крстарењето по автопат со таков придружник од ваша страна може да звучи како совршен начин за патување, Пиро забележува дека таквиот начин на живот има свои тешкотии. „И покрај тоа што е најпрактично решение, патувањето во комбе со куче понекогаш може да биде тешко и мора да размислите за различните аспекти , пред да тргнете во таква авантура“, вели таа, пред да наведе неколку немири, вклучувајќи го и ограничувањето на движењето, неможноста да го оставите вашето куче  само во вашиот автомобил, и општо. Сепак, Пиро ужива со својот лабрадор во текот на сите нејзини авантури и нема да го промени за ништо светот.

Ова е комбето Пем. (Pam The Van)

Кое не било вака удобно отсекогаш.

Марина го конструирала сама, за да биде дом за неа и нејзиното куче.

За да го шетаат светот заедно.

 
Коментари

коментари