Категории

Неверојатно откритие: Луѓето кои се родени во овие месеци се највесели

Луѓето родени во летните месеци се поведри, оптимистични и весели, тврдат британските стручњаци.

Тие спровеле голема анкета меѓу неколку илјади испитаници за тоа како се чувствуваат на својот роденден. Резултатите покажале дека личностите родени на 28. јули се најсреќни и „животот секогаш им дава повеќе отколку на останатите.“

Истражувањето покажало дека личностите родени во лето имаат подобро расположение од оние кои роденденот го слават во другите годишни времиња.

Дури 60% од луѓето родени во јуни се радуваат на својот роденден, наспроти 59% од оние кои на свет дошле во јули и 53% од родените во август.

Прегледи:
288
Објавено на:
14.10.2021