Категории

НЕВЕРОЈАТНО: Пингвин препливува по 8000 км секоја година за да го посети човекот што му го спасил животот

Оваа е навистина неверојатна приказна која дефинитивно ќе ве воодушеви.

Жоао Переира, 71 годишен старец кој живеел во цело близу Рио де Жанеиро, додека шетал по плажите, открил и спасил речиси мртов пингвин кој бил покриен со нафта.

Благодарение на Жоао, малиот пингвин бил спасен, тој го земал со себе и се грижел за животното како да е негово дете.

Неколку недели биле потребни за да се опорави пингвинот и за да си го врати нормалниот живот.
Откако веќе бил потполно заздравен, пингвинот Диндим и Жоао се разделиле на истата плажа каде и што се сретнале.

Жоао не очекувал дека неговото пријателче ќе доаѓа секоја година на истото место за да го посети.

„Никој друг не го допира кога ќе преплива и ќе стигне на оваа плажа. Сака да седи само во мене, во мојот скут, ми дозволува да го нахранам, да го избањам. Секоја година обично пристигнува во јуни, а си заминува дома некаде дури во февруари. Она што можам да го забелеам е дека тој секоја година е се посреќен.“

Прегледи:
175
Објавено на:
03.07.2016