Категории

Неверојатно подводно патување – Ѕирнете во животинскиот свет под вода

Ве носиме на едно необично патување во морските длабочини

На ова патување ќе ја запознаете убавината на нашата планета од агол кој на малкумина им е познат. Некои велат дека истражувањето на свемирот е неопсишливо искуство, но подеднакво фасцинантна е и длабочината на морињата и океаните кои не опкружуваат. Додека не доибеме можност подетално да го истражуваме свемирот и да ја видиме неговата убавина, на дланка ни се бескрајните морски пространства и животот во нив.

Се проценува дека дури 80% од океаните ширум планетата се неистражени. Овој фасцинантен факт поттикнува бројни расправи и прашања за животот во нив. Истражувачите и нуркачите секоја година продираат се подлабоко во откривањето на овој сосема поинаков свет кој се сокрива под површината на океанот. Ако сте желни и вие да нурнете заедно со нив, ова е единствена прилика.

Магазинот Scuba Diving ги прогласи победниците во натпреварот за фотографија од океаните и морињата. Ви споделуваме галерија од спектакуларни слики фотографирани под вода кои ќе ви дадат единствена можност да се запознаете со животинскиот свет во неа.

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata

Neverovatno putovanje u morske dubine zabeleženo objektivom fotoaparata