Категории

Неверојатно: Погледнете како изгледаат најубавите библиотеки во светот!

Библиотеките претставуваат значајно културолошко наследство, тие се храм на знаењето, а знаењето ослободило повеќе луѓе низ историјата од битките кои завршувале со победа. Свесни за важноста и неопходноста од јавните библиотеки, развиените земји низ светот се грижат да ги зачуваат и одржуваат, нудејќи беспрекорен изглед и воодушевувачки градби. Погледнете како изгледаат библиотеките низ светот!

Балтимор

Оксфорд

Берлин

Торонто

Торонто

Холандија

Штутгард

Берлин

Канада

Лос Анџелес

Франција

Торонто