Категории

Неверојатното патување од Северна до Јужна Америка

Artur Stanisz  живее во Ванкувер, Канада и поголемиот дел од неговото слободно време го поминува патувајќи низ најубавите места на светот.

stanisz-0-900x600

Додека е дома, во Канада, овој љубител на природата ги „уловува“ преубавите пејсажи на неговата татковина, а Канадските Карпести Планини му се омиленото место за истражување, планинарење и фотографирање.

Патувајќи од неговата Северна Америка, тој ги уловил и магични убавини на Патагонија, регионот во Јужна Америка кој е дел од Андите, кој е сочинет од пустини, степи и пасишта.

stanisz-1-900x720-640x512 stanisz-2-900x1356-640x964 stanisz-3-900x1348-640x959 stanisz-4-900x592-640x421 stanisz-5-900x600-640x427 stanisz-7-900x600-640x427 stanisz-8-900x1306-640x929 stanisz-9-900x1350-640x960