Категории

Невеста ги остави гостите без текст – Сподели бизарен список со барања до нив за време на свадбата

Не е невообичаено идните невести да се однесуваат малку чудно пред венчавката. Така, не е невообичаено младенците да имаат одредени очекувања од однесувањето на своите гости на денот на нивната венчавка. На социјалните мрежи кружи список на прилично бизарни правила што една невеста ги сподели со свадбената веселба.

Имено, гостите добија е-пошта од координаторот на венчавката во која детално беа наведени сите барања на невестата.
Покрај вообичаените очекувања за венчавка, правилата вклучуваат „не носете бело“ и „не користете мобилен телефон за време на свадбената церемонија“. Од гостите исто така се очекува да не доцнат на венчавката, но и да не стојат на патот на фотографот. Но, како што напредува списокот, барањата стануваат се повеќе екстремни, па невестата во едно од правилата напиша дека сака женските гости да носат одредени фризури односно „ништо друго освен кок или коњско опавче“.

Прочуената листа вклучува и одредби според кои присутните на свадбата не можат да се шминкаат. Постојат и правила што вклучуваат пијалоци, кои гласат: „шетајте додека пиете“ и „не обидувајте се да ги шверцувате пијалоците“. Уште поапсурдно, на гостите им беше наредено да не разговараат со невестата за време на целата венчавка. На крај, понесете подарок од 75 долари или повеќе, во спротивно ќе биде одбиен.

Прегледи:
38
Објавено на:
21.07.2021