Категории

Невообичаени јапонски иновации кои докажуваат дека Јапонија живее понапред од светот

Додека ние сме во 2020, Јапонија живее во 2120. Нема друго објаснување за овие генијални решенија од далечниот исток.

Од роботска послуга во маркетите до храна и во незамисливи вкусови, се чини дека оваа земја живее во иднината а ние сме заостанале во „минатото“, прашувајќи се како стигнале до таму.

Оваа налепница на птичји измет спречува кражба на велосипед.

Qoobo „мачката без глава“ е новиот омилен јапонски домашен миленик.

Што се однесува до оптимизација на просторт, Јапонија достигна уште едно ниво.

Автопатот морал да помине низ зграда но во Јапонија тоа не бил голем проблем.

Вработените родители ги затвараат децата во вакви ормари.

Овие тоалети во Јапонија се изработени од прозирно стакло кое станува замаглено кога ќе се заклучите внатре.

Водата од овие прскалици излегува на улицата со цел да не се смезне кога ќе се насобере снегот.

Оваа апликација може да ви ги исчисти забите кога нема достапно огледало.

Ако се преправате дека учите толку многу што сте заспале, направете го тоа на удобен начин.