Категории

Ниедна болка не е создадена да не уништи – Туку да не научи дека можеме да се избориме со неа.

Не секој ден е создаден за да биде среќен ден, но тоа не значи дека никогаш повеќе нема да бидеш среќен. 

Некои денови едноставно треба да препуштиш се на животот.
Единственото најдобро нешто кое можеш да го направиш е да не размислуваш за она кое те повредува, да не ги продлабочуваш раните така што ќе бараш причини за нив.

Едноставно најдрото нешто кое во тие денови можеш да го направиш е да се помириш со болката и да ја оставиш да боли се додека нема да ја чувствуваш повеќе.

Не секој ден е создаден за да биде среќен ден, но тоа не значи дека никогаш повеќе нема да бидеш среќен.
Се ќе биде во ред. Таа болка ќе боли се помалку и помалку, ќе успееш да поминеш низ неа. Затоа што ниедна болка не е создадена да не уништи, туку да не научи дека можеме да се избориме со неа.